cześć..
Ile mamy gatunków kapusty ? na ile sposobów można ją przygotować ? jaki ma smak w każdym domu ??
Ostatnio jadłem modrą kapustę z ...cynamonem ...tak z cynamonem
Smak nie do opisania fantazyjna kompozycja , wybucha ekspresją smaków w ustach i powoduje , ze nie możemy skończyć jeść.
Przepis jest banalnie prosty , proporcje jak zawsze kwestią własnych smaków.
Modrą kapustę należy przed położeniem na tłuszcz lekko sparzyć,przekładamy do garnka na gorący tłuszczyk może być dobra oliwa ...w połowie gotowania trzeba dodać powideł śliwkowych i cynamon ...ale z tym ostrożnie zbyt wiele spowoduje ,że smak będzie gorzki.
Ale gwarantuję jeśli tylko użyjecie swoich kubków smakowych kapusta na nowo będzie dla Was i innych odkryciem,czymś co zmieni Wasze życie raz na zawsze !!!
Do tego pyzy nasze poznańskie dobre pyzy i zrazy albo kaczuszka ...i jak tu dbać o linie ..:)
na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też...
Wspaniała propzycja, uwielbiam niebanalne łączenie smaków i te pyzy... i ta kaczuszka... ech...
OdpowiedzUsuńA teraz z innej beczki.
Blog ma piękną szatę. Podoba mi się bardzo :)
:)
OdpowiedzUsuń