Dostałem dziś smaka na coś innego, szybkiego, coś co dawno nie było... I padło na racuszki... Fajne jest to , że można je wcinać ze smakiem o każdej porze dnia , na śniadanie, podwieczorek , czy lekką kolację , a jeszcze bardziej fajny jest fakt , że można zamiast jabłka dodać banana, brzoskwinie czy co tam lubicie..
Wszystkie składniki na ogół są dostępne w każdym domu bez problemu..
Będziemy potrzebować :
- 2szklanki mąki
-2jajca
-szklanka mleka
-łyżka cukru pudru do ciasta
-2jabłka... ja miałem ligole i grójeckie
-szczypta soli
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżeczka cynamonu
Smażyć na zdrowym tłuszczu np. Olej rzepakowy.. Pamiętajcie zdrowy a nie modny... Po 3 minutki z każdej strony... Podawać posypane cukrem pudrem, owocami, bitą śmietaną a co... Ostatni racuszek był dla mnie zamiast 4 zrobiłem jednego, ale za to dużego.... Na leniuszka..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz