No i mamy szarą jesień i tylko kolorowe liście na drzewach przypominają o minionym lecie..
Ale jesień nie musi być szara, zimna, i brzydka... Możemy ją rozświetlić kolorami na naszych talerzach.. Dziś paluszki z cukinii..
Będziemy potrzebować:
- cukinię
-pieczarki
-jajco
-mąkę
-przyprawy
-orzechy laskowe , włoskie opcjonalnie potłuczone
Cukinię oraz pieczarki należy zetrzeć na dużych oczkach, dodajemy jajco, mąkę dla zagęszczenia, przyprawy...
Cukinia puści sok więc lepiej go odcisnąć bo placuszki się rozpadną albo będzie trzeba dodać więcej mąki więc mogą być twarde. Przyprawy sól, pieprz, cebulką, czosnek, czubryca lub majeranek, jak kto lubi. Smażyć na zdrowym tłuszczu...
Na dziś to tyle... Pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linie też.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz