czwartek, 7 maja 2020

Zimny sos do mięsa..

Cześć..

Pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie ,,,ciepło , zimno,deszcz...aż się ma ochotę coś przekąsić innego.. może by tak szyneczka z dobrym sosem na zimno ?
Będziemy potrzebować :

- serek homogenizowany czysty - 4 szt
- majonez najlepiej Pegaz 200  ml średni słoik - 1 szt
- rzodkiewki - 4 pęczki
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- sól
- magi w płynie
- pieprz czarny mielony

Ktoś zapyta dlaczego Pegaz?Ponieważ jest to majonez bardzo wyraźny w smaku , nie jest mdły..
ale każdy ma swoje smaki...
Rzodkiewki zetrzeć na małych oczkach , dodać serki majonez ,zielenine, doprawić do smaku solą ale nie za dużo ponieważ całego smaku nadaje magi ...musi być wyczuwalne ale nie może zagłuszyć smaku naszego sosu ...
Wiadomo doprawiacie do smaku jak lubicie , ilość zielonego zależy też od Waszych upodobań
U mnie w same święta schodzą dwa słoje litrowe.. :)
Najlepsze nazajutrz jak się przegryzie ..
Pasuje do szynki , mięsa na zimno , jajek ....i tak bez niczego też :)
Polecam smaczne i niedrogie !!

W następnej odsłonie wariacja na temat schabu czyli Stroganoff po mojemu ..

na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz