środa, 13 maja 2020

Stroganoff czyli wariacja na temat schabu

cześć...

No właśnie Strogonoff czy Stroganoff oto jest pytanie?
Różnorodność kuchni i kucharzy , którzy wiedzą lepiej jest wielka ale o co chodzi ? No chodzi o wypaś jedzenie zrobione po swojemu dlatego w temacie pojawia się słowo wariacja !!
Będziemy potrzebować :

-ok 1 kg schabu bez kości
-koncentrat pomidorowy
-ogórki konserwowe
-papryka czerwona
-cebula
-pieczarki
-kawałek cukinii ( dlatego wariacja )
-przyprawy

Mięsko pokroić w paseczki i przesmażyć na szybko na dużym ogniu niech się pozamyka , jak będzie już gotowe dodać cebulkę i pieczarki ..niech się udusi..w połowie ogóreczki pokrojone w kostkę , ile?
Ile lubicie ale trzeba pamiętać o równowadze smaków w końcu to nie ogórkowa.
Dodajemy dalej koncentrat pomidorowy ok 2 łyżek , pokrojoną w kostkę cukinię..
Na koniec papryka ,,pamiętajcie kochani ma być lekko chrupka.
Sól, pieprz, wędzona papryka ..opcjonalnie łyżka śmietany..
Smaczne , szybkie ...podawać z ryżem :)
Jak wcześniej pisałem nie jestem mistrzem fotografii więc wybaczcie..

W przygotowaniu pyzy i sos myśliwski..

na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz