niedziela, 19 lutego 2023

Łosoś na łodzi

Cześć...

Tak wiem, jakiś dziwny ten łosoś, ale spokojnie. Podglądając różne strony i artystów kulinarnych postanowiłem że zrobię coś podobnego mam nadzieję smacznego. Rybka zawsze się zmieści a ze swymi dodatkami może spokojnie uchodzić za Wege przystawkę lub przekąskę. Na arenę wkracza pani cykoria i bynajmniej nie chodzi tu o wystraszoną sałatę, ale roślinę z rodziny astrowatych. Obdzieramy ją z główki dzieląc na łódeczki. Na pokład dumnie wkracza niczym kpt. Jack Sparrow 😀 pasta z białego sera w systemie philadelphia wraz ze zmiksowanym avocado, albo krem ze wspomnianego serka z dodatkiem chrzanu.. Kwestia smaku. U boku naszego kapitana dumnie się pręży majtek w osobie świeżego ogórka. Jeśli użyjecie serka chrzanowego może dołączyć bosman avocado w postaci plasterka. Na koniec z bocianiego gniazda wpada nasz łosoś dumnie krzycząc... Smacznego.. Uwieńczeniem łodzi, skoro już mówimy o piratach będzie mała kulka kapara jako armatnia kula. 😀 Alchemia kuchni jest cudowna, możliwość łączenia smaków, kolorów, zapachów. Coś co nie powinno się udać może okazać się dziełem na miarę kuchni świata. Jedyne co nam potrzeba to nasza wyobraźnia. Pozdrawiam... Smacznego. Niech moc smaków będzie z Wami.
Taka rybka to poezja smaków. :)
 

Na dziś to wszystko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linie też. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz