czwartek, 22 września 2022

Sajgonki Surimi

 Czesść..

no okey może nazwa nie jest zbyt trafiona ale to moja fantazja kulinarna w końcu kto tu gotuje ? :) Z pozoru bardzo prosta i mało wymagająca przekąska ale ....rozwijanie surimi z cygara do postaci płatka wymaga anielskiej cierpliwości . Pierwsze poszły gładko i zaczęły się schody...po którymś z kolei słowie uznawanym powszechnie za brzydkie :) po którejś z kolei panience lekkich obyczajów udało się wszystko rozwinąć , ale ....w buzi same pokrzywy :) . Takie rozwinięte płatki faszerujemy pastą z rzodkiewki, ogórka bez pestek , odrobiny majonezu , serka w stylu Ricotta , koperku - proporcje i dodatki to czysta wariacja aha warto dodać ugotowane na twardo jajco potraktowane widelcem na miazgę . Zawijać i smacznego ....

Wiedzma ( moja jedna z córek ) stwierdziła że nawet ok i po dłuższych negocjacjach oddała pusty talerz . Jędza ( moja druga córka ) stwierdziła krótko ble ...i przybliżaj tu świat barbarzyńcom .
Baba Jaga ( kochana żona ) stwierdziła że jest klops i kotlet i się nie zna .... jak ich nie kochać :)
Na dziś to wszystko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linię też .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz