Cześć..
Dziś coś dla mięsożerców :) Antrykot sezonowany dostępny w większych sklepach koniecznie w temp . pokojowej smażymy na oleju z masłem na brązowo z dwóch stron ( czas w zależności od naszych upodobań , mniej lub więcej krwisty ) , sól pieprz do smaku , grzyby enoki brązowe dusimy dosłownie dwie minuty i na koniec dodać łyżkę sosu teryjaki.
Niebo w gębie oczywiście można naszego antrykota grillować , albo jak za pierwszym razem tylko dodać ok 20 ml brandy - flambirować - łyżka dobrej ostrej musztardy , szklanka czerwonego wina może być wytrawne lub półwytrawne ....Po odparowaniu dodać 3 łyżki dobrej śmietany .
Całość zagotować i ..... Smacznego :) i jakiś zielony element do ozdoby ..
Na dziś to wszystko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linię też .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz