Cześć..
Pizza domowa czyli przegląd igloo ( lodówki ). Zajrzałem do igloo i co tu zrobić na obiad żeby domowe trutnie zjadły i nie marudziły . W szufladzie znalazła się zjadliwa pomarańcza czyli cebula , jakieś jadalne muchomory czyli pieczarki i czerwone strąki.
Ale od początku zapraszamy do kuchni:
Z 500g mąki 15 g drożdży 200ml letniego mleka i 200 ml wody 1 łyżeczki cukru i szczypty soli robimy ciasto , które odstawiamy na pół godziny . Po tym czasie rozkładamy nasze ciasto na blaszce wyłożonej papierem i dajemy : sos pomidorowy ( u mnie gotowy ..z mascarpone ) pieczarki , cebulka . salami, papryczka słowem co lubicie . Do nagrzanego pieca 180 stopni wkładamy naszą pizze na około 30 min , pod koniec posypać serkiem i zapiec . Dodałem dodatkowo mini mozarellę i pomidorki koktajlowe .Wszystko bajecznie proste .Stopień trudności 1 bardzo proste
Czas i koszt ok 45 minut z pieczeniem koszt 45 pln zależy od dodatków.
Smacznie i prosto dobrej zabawy .
Pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linię też.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz