Szprotka mała niepozorna rybka o białym delikatnym i tłustym mięsku, wyróżniają się małą ilością ości. Bardzo prosta w przygotowaniu. Nie potrzeba czyścić jej z łusek, ściągać skóry.. Szprotka bywa nazywana również sardynką norweską. Jest królowa kompozycji, doskonale łączy się z jajkiem, z pomidorami, upieczoną, marynowana... W każdej postaci jest pyszna...
miałem ostatnio sposobność zjeść szprotki upieczone jak frytki, doskonale doprawione, świeże, smaczne, chrupiące.. Taki mały box a tyle radości..
cena mile zaskakuje i warto poświęcić parę złotych dla tak odkrywczego smaku, przynajmniej dla mnie..
mała zdrowa przekąska, warto się pochylić nad tą rybką malutką w rozmiarach ale ogromną w smakach... Polecam...
Pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linie też..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz