Czas na coś czego dawno nie było mianowicie sznycelek drobiowy..dlatego pierś kurczęcia pociołem na kawałki i lekko rozbiłem .Tradycyjna panierka jajco , tarta bułka i smażenie na złoto , aby tradycji było zadość jako dodatek ziemniaki z cebulką usmażoną na tej samej patelni żeby odzyskać smak smażenia mięsa . Ale coś by się jeszcze przydało hm....dobra robimy sałatę ..a do niej potrzeba : zielony groszek cukrowy świeży taka mała garść ,pomidorki koktajlowe , papryka czerwona, zielony świeży ogórek ,kalarepa , roszpunka, szalotka 2 może 3 krążki , odrobina koperku.
Kalarepkę obrać pokroić w słupki ,tak samo paprykę ,ogórka obrać pokroić w plasterki wszytko razem wymieszać i uwaga !!!!!! NIE SOLIĆ I NIE PIEPRZYC zostawić wszystko naturalne , chrupkie ewentualnie położyć mięsko niech sałata przejdzie jego aromatem ma być CHRUPKO ...:)
ZDROWO ...
Na dziś to wszytko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linie też .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz