poniedziałek, 1 marca 2021

Serniczek kokosowy

 Cześć...

Ostatnio sobie zaglądałem tu i tam i tak oglądam różne pyszności i trafiłem na stronę z ciastami ..czego tam nie było wow , ale uwagę moją przyciągnął sernik na zimno i dziś przedstawię Wam swoją autorską wersję sernika kokosowego , czy dobry ? Trzeba spróbować...

Będziemy potrzebować : 

Spód sernika to 300 g biszkoptów + 50 g masła które razem trzeba zmiksować na tzw. piasek , uzyskany spód przesypać na dno tortownicy ( 25 cm ) lekko przycisnąć i do lodówki na około 30 min .

Masa sernikowa to 1 kg twarogu sernikowego 3 krotnie mielonego + 6 łyżek cukru pudru + mleko kokosowe 400 ml przegotowane z wiórkami kokosowymi 200 g tak z 15 minut ( dodawać zimne ) + rozpuszczona biała czekolada + 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody opcjonalnie łyżeczka wanilii ..składniki powoli dodawać do sera i miksować aby się wymieszały. Gotową masę wstawić do lodówki na 2 godzinki około zależy jak macie zimno w igloo 😆 po tym czasie ozdobić polewą czekoladową , owocami , bita śmietaną jak Wam pozwala fantazja. Sam serniczek nie jest mega słodki . Efekt końcowy powinien zadowolić każdego ...


Na dziś to wszystko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linie też


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz