Dziś mniej lub więcej znana odsłona rybki zwanej zębacz plamisty może być jeszcze smugowy znana również jako wilk morski.
Swą urodą raczej nie przywołuje sympatii , ale przy bliższym poznaniu zwłaszcza tym kulinarnym nabiera na znaczeniu i woła o przyjaźń.
Mięsko białe pozbawione ości , mega pyszne , delikatne subtelnie pieści nasze kubki smakowe przenosząc nas i nasze podniebienia do stanu błogiego uwielbienia.
Będziemy potrzebować:
- zębacz filet ok 1 kg
- sól , pieprz
- zielona pietruszka
- czerwona cebula
- odrobina wędzonej sproszkowanej papryki
- tłuszczyk do smażenia
Będziemy potrzebować:
- zębacz filet ok 1 kg
- sól , pieprz
- zielona pietruszka
- czerwona cebula
- odrobina wędzonej sproszkowanej papryki
- tłuszczyk do smażenia
Jak widać filecik jest spory należy podzielić go kawałki.
Rybkę doprawcie zgodnie z Waszymi upodobaniami na 4 godziny przed smażeniem , po 3 godzinach proponuję zdjąć cebulkę , mięso ryby jest delikatne i szybko chłonie agresywne zapachy.
W takiej postaci można smażyć broń Boże nie w panierce , można również zapiekać w piecu..
Efekt końcowy ...niebo w gębie...
Odsłona z fioletowymi ziemniakami i salsą z ogórka małosolnego , papryki ,kopru...
To jest smak , to jest ryba , którą polubi każdy niejadek
W następnej odsłonie ,,,Jambalaja ...
na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też
W takiej postaci można smażyć broń Boże nie w panierce , można również zapiekać w piecu..
Efekt końcowy ...niebo w gębie...
Odsłona z fioletowymi ziemniakami i salsą z ogórka małosolnego , papryki ,kopru...
To jest smak , to jest ryba , którą polubi każdy niejadek
W następnej odsłonie ,,,Jambalaja ...
na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz