Cześć...
Po długiej przerwie witam Was ponownie. Dziś policzek wołowy genialne mięso , charakteryzujące się doskonałym smakiem , kolorem lekką kleistością a ponad wszystko kruchością. 1,5 kg policzków wołowych pokroić na duże kawałki i obsmażyć na złoto , dodać drobno pokrojoną cebulkę chwilkę smażyc . Dodać pokrojone drobno warzywa - marchew ,seler , pietruszkę , czosnek , sól i pieprz. Wszystko zalać szklanką dobrego czerwonego wina dusić. Ugotowane warzywa zmiksować , dolać szklankę wina ponownie , łyżkę mąki , odrobinę bulionu jeśli nie chcecie więcej wina . Na koniec łyżkę masła . Sos gotować do redukcji .Podawać z czerwoną kapustą , pure z ziemniaków , dyni ... Proste , smaczne ...
Na dziś to wszystko pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych dbających o linię też.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz