No i mamy ciągle lato , za progiem jesień...czas kiedy ogrody dają nam bogactwo owoców i warzyw , które śmieją się do nas pełną gamą kolorów i bawią swoim smakami...
Dziś kolorowy kociołek w wersji dla mięsożerców i dla wegetarian ...wystarczy mięso zmienić wędzonym tofu ..
I tak będziemy potrzebować :
-zieloną cukinię
-żółtego kabaczka
-paprykę czerwoną
-pieczarki
-cebulka
-czosnek
-pomidory
-świeże magi
-mieloną łopatkę
-wędzone tofu zamiennie dla mięsa
Z mięsa zrobić kulki zwane klopsami to chyba wszyscy potrafią :)
Warzywka pokroić w cząstki wg. uznania i kiedy będą takie już na pół ugotowane włożyć klopsy niech się uduszą , albo pokrojone tofu ( możne je troszkę podsmażyć i wyciągnąć odrobinę smak )
Mistrz fotografii ze mnie kiepski ale wierzcie mi , że pycha ...podawać z ryżem ..
na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz