czwartek, 8 listopada 2018

ciemny cwaniak w paski

cześć...

dziś coś dla tych którym nie straszne kalorie ...ciemny cwaniak w paski to nic innego jak pieczony boczek , doskonały na zimno na chleb, bułkę, z musztardą jak kto lubi ..
Wystarczy :
- ok kg boczku surowego
-dobra musztarda
-czosnek
-majeranek
-sól i pieprz
boczuś trzeba naszpilkować czosnkiem koniecznie ...
posypać przyprawami nie żałować majeranku i dobrej musztardy ...
odstawić na noc do lodówki
potem podsmażyć na patelni i wpakować do brytwanny na ok 1,5 godziny na 180/200 stopni
po upieczeniu dać odpocząć ,,efekt końcowy ??? super dodatek na chleb , bułkę dla tych dla których 
cholesterol to jakieś "drzewo w Afryce" :)super smak..nie bójmy się tłuszczyku ....
na dziś to tyle ...pozdrawiam wszystkich co lubią łasuchować i tych co dbają o linię też.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz